Intr-o lume Yang, alege sa fii Yin

Echilibrul dintre yin si yang înseamna starea zen, armonia naturala. Restabilirea echilibrului yin – yang constă în a găsi soluții pentru a recupera deficitul yin din noi, prin mai multă odihnă sau relaxare.  Prin practicarea de tehnici yin yoga sau tehnici de meditație mindfulness, de conectare minte – corp, facem ca mintea noastra să se liniștească și să se detașeze de cotidian, să nu mai fie rigidă și analitică, și să fim din nou în echilibru cu noi înșine. În această stare suntem aliniați, armonizați cu lumea exterioară, încrezători și intuitivi. Nu trebuie confundată izolarea și reprimarea sentimentelor ca fiind soluții de eliberare și detașare.

Starea lipsita de emoție, fără a te conecta din interior cu exteriorul, nu are nici un sens.

Zen spune “Lasă lucrurile așa cum sunt”, ceea ce înseamnă, simplist vorbind, a nu forța lucrurile și a nu îți face griji. Dar chiar dacă ne dăm seama cât de mult ne-ar ajuta aceasta atitudine pozitivă, am putea fi așa în cotidianul zilelor noastre?

Zilnic avem de îndeplinit multe task-uri, ne dorim multe lucruri materiale crezând ca în acestea constă succesul nostru, ne raportăm la societate și suntem în permanență în competiție cu ceilalți. Aceasta este partea yang care e predominantă în viața noastră. Mantra pe care o folosim  este “Timpul înseamnă bani”.

Diagnosticul clinic în medicina tradițional chineză pentru rasa umană este deficitul de yin, căci suntem permanent în acțiune, gândim excesiv și în căutarea distracției” – “Viața fără efort”, autor Jason Gregory

Brendan Kelly, doctor în medicina chineză, explica în lucrarea sa, “Does Body Health Echo Our Planet’s Climate Crisis?”, că oamenii cu deficit de yin contribuie chiar și la schimbările climatice, din cauza fierbințelii excesive provocate de atitudinea lor yang. Această activitate yang duce la stres și iritare sau nervozitate. De exemplu, o boaba de cafea este yang, iar consumul de cafea în exces duce la epuizarea organismului.

Cei care aleg atitudinea yang rămân în lumea materială unde cred că puterea și controlul sunt reguli de bază, dar nu vor înțelege cum totul este interconectat, pe toate nivelurile: fizic, mental și spiritual. Dacă vom încerca să ne schimbăm modul în care acționăm, fără să perturbam relațiile din jurul nostru sau natura și ne vom accepta viața și felul cum suntem, atunci nu vom mai opune rezistență și nu vom mai consuma energia pe lucruri inutile.

Bineînțeles că avem vise sau ne propunem scopuri, dar ideea e să nu ne batem prea mult capul cum vom găsi drumul către îndeplinirea lor. Vor apărea sincronicități favorabile sau vom intui la momentul potrivit ce decizii să luăm.

Alegerea libertății

O tehnică de controlare a emoțiilor reprezintă o abordare diferită despre acceptarea lucrurilor pe care nu le putem schimba, eliberarea atât a dorinței de a schimba ceva în viață, cât și a emoțiilor negative legate de îndeplinirea scopurilor. Atunci când ne concentrăm numai pe dorința de a schimba ceva în viață, fortând lucrurile, noi încărcăm cu energie problema, ne cramponăm de ea și opunem rezistență.

 Totul depinde de cât de dispuși suntem să ne scufundăm în adâncul nostru, să curățăm programele care ne influențează negativ ca apoi să ajungem să fim împăcați cu noi înșine.

Doamne, dă-mi seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a le schimba pe cele pe care le pot influența și înțelepciunea care să-mi permită să fac diferența între ele” – Rugăciunea seninătății, Reinhold Niebuhr

Busola vieții

A fi noi înșine înseamnă a avea control mental, spiritual și emoțional. Acesta este singurul mod prin care putem manifesta acțiunile noastre.

Data de naștere este resursa noastră. Dacă știm să activăm această resursă, vom avea o energie benefică, iar tiparele noastre mentale vor fi în pozitiv. Acest lucru ne va da o nouă perspectivă asupra vieții, vom avea mai multă încredere, entuziasm și voință pentru a reuși mai bine în toate domeniile vieții.

Busola vieții este un sistem holistic de autocunoaștere rapidă care răspunde la întrebări din diverse domenii ale vieții (job, familie, relații în cuplu, etc), cum ar fi exemplele de mai jos

Care este misiunea mea?

Cum să fiu mai eficient la job?

Care este profilul partenerului potrivit?

Ce anume să fac să am relații mai bune cu mama/soțul/copii?

De ce relațiile mele se prăbușesc?

Ce ar trebui să fac în următorii ani legat de carieră?

Ce trebuie să rezolvăm în cuplu ca să ne mergă bine?

Întrebările trebuie puse corect, funcție de ce anume se dorește să se obțină.

Misiunea acestui sistem este de a ne cunoaște “schema” tiparelor noastre mentale, cu ajutorul căreia ne putem “repara” viața. În timp ce vom începe să ne cunoaștem și să ne înțelegem, ne vom da seama că vindecarea vine din interiorul nostru.

Dacă nu ne schimbăm tiparele de gândire, în mod conștient, noi doar vom reacționa la problemele care apar în viață (accidente, divorțiri, traume, pierderi de bani, etc), dar dacă ținem cont de matricea destinului, putem știi cum să acționăm preventiv și să fim încrezători în potențialul nostru.

Acest sistem este unul dinamic, el se schimbă în timp ce evoluăm și învățăm să nu mai repetăm greșelile sau tiparele în negativ.

Dacă sunteți interesat de un anumit aspect al vieții dumneavoastră și doriți să lucrați cu o întrebare anume, așa cum au fost exemplele de mai sus, putem să dezvoltăm un program personalizat, potrivit fiziologiei și temperamentului dumneavoastră. Tehnicile pe care le vom practica sunt de tip holistic (yoga, exerciții energetice, EFT, meditații, relaxare, respirații, lucrul cu sugestiile, coaching, dezvoltare personala, etc).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *