Secretul relaxării adevărate- Ce știți despre creierul abdominal?

Încep acest articol cu o sumedenie de informații pe care nu le găsiti la tot pasul sau aproape deloc, dacă nu ați citit anumite cărți si vă bazați doar pe informații găsite pe internet. Acest articol își propune să vă informeze cu precădere despre gestionarea resurselor interioare și ce înseamnă, de fapt, adevărata relaxare și beneficiile ei. Este urgent să întelegem necesitatea de a învăța să trăim înțelept.

Dacă te întreb: „Unde se află gândirea ta?” – tu vei arăta capul, dar un japonez va arăta spre burta. Acesta e unul din motivele pentru care mintea japoneză este mai calmă, mai tăcută, mai liniștită. Timp de secole întregi Japonia a trăit ”fără ajutorul capului”.

Dacă vrem o schimbare definitivă este necesar ca această schimbare să aibă loc, în primul rând, în interiorul nostru înșine. Dacă intern nu renunțăm la nimic, în exterior viața va continua cu dificultățile ei. Savanții au descoperit că atunci, când oamenii se îngrijoreaza prea mult, gândesc, planifică, etc, creierul folosește o mare cantitate de energie. În funcție de tipologia sau tiparele mentale consumăm mai puțină energie cerebrală, dar corpul fizic consumă foarte multă energie.􀀀 Sporturile armonioase și echilibrate sunt utile pentru Creierul Motor, dar abuzul de sport semnifică o risipă excesivă a energiilor motoare și rezultatul e dezastruos. Nu este absurd să afirmăm că există persoane care au Centrul Motor mort. Acești ”morți” sunt cunoscuți ca bolnavi atinși de hemiplegie, de paralizie progresivă. Chiar dacă asta pare incredibil, moartea se produce, cu siguranță, în trei etape în fiecare persoana.

 A fost deja verificat că orice boala îsi are baza sa în oricare din cei trei creieri. Totuși majoritatea oamenilor, gândesc, gândesc, și iar gândesc, și iar gândesc sau râsnesc..Acum câtva timp, un prieten de-al nostru s-a îmbolnăvit, abuzase prea mult de creierul intelectual. Acest om se dedicase prea mult intelectului și într-o zi a făcut embolie. Când am fost să-l vizităm, s-a întâmplat ca, creierul lui intelectual să nu mai poată să coordoneze ideile. Câteva zile mai târziu a murit creierul lui motor; atunci nu a mai putut să se miște. În cele din urmă a murit creierul său emoțional: a avut un stop cardiac. Întotdeauna se moare în trei etape si asta este deja demonstrat. Marea Lege a depus cu întelepciune în fiecare din cei trei creieri ai animalului intelectual un capital determinat de Valori Vitale. Economisirea acestui capital înseamna de fapt prelungirea vietii. Risipirea acestui capital produce moartea. Așa că savanții ofera un procentaj, o aproximatie. Acesta este doar un număr de comparatie și nu un număr exact. Ei spun că acest creier din cap folosește până la 80% din energia corpului. Deci, ceea ce ce se întâmpla este că doar 20% din aceasta ne rămâne pentru organe. Pedagogia contemporană conduce elevii și elevele spre abuzul Creierului Gândirii, ale cărui rezultate psihiatria le cunoaște deja.

Un bun motiv pentru a ne păstra relaxarea este să folosim creierul abdominal. Acesta este primul pas. Acest creier din abdomen poate  îndeplini o mulțime de funcții similare funcțiilor îndeplinite de creierul din cap. Acesta este un tip de funcționare emoțional și conștient, similar multor funcții din ”creierul obișnuit”. Deși trebuie să folosim creierul din cap pentru a îndeplini funcții complexe, cum ar fi rațiunea, planificarea sau calculul complex. Pentru funcțiile raționale trebuie să folosim creierul din cap ca să susținem îndeplinirea funcțiilor creierului abdominal. Pentru senzațiile, percepțiile și conștientizările zilnice putem folosi ambele creiere. Când știm să facem activitățile în mod echilibrat, putem păstra armonia interioară și relaxarea. Prin utilizarea inteligentă a celor enumerate, creierul de sus va avea posibilitate să se încarce cu energie, iar puterea crește și atunci mai multă putere va fi disponibilă pentru corp. 

Învătând să ne relaxăm în mod specific, vom învăța să aducem și o contribuție majoră sănătății și echilibrului interior și foarte multă energie regenerantă. Pentru a învăța aceste meditații de tip relaxare și echilibrare mentală , si mai ales pentru a ști să ”lucrați cu adevărata inimă inițiatică” ombilicul, vă pot ajuta în a deveni liderul propriei voastre vieții, mîrindu-vă în acest fel intuiția și capacitatea de a lua decizii corecte. 

Bibliografie;

Masinaria cosmica-Samael Aum Weor

Chi kung-Mantak Chia

Vijnana Bhairva Tantra -Osho
Medium medical-Secretele din spatele bolilor cronice şi misterioase şi cum te poţi vindeca în sfârşit-Anthony William

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *